Når ledelse lammer

Et voksent menneske med et fuldtidsjob har typisk et liv hvor, arbejdet fylder 20% af de 8.760 timer, der er på et kalenderår med 365 dage. 30% bruges på at sove, hvilket vil sige at der er 50% tilbage til ”alt det andet man gør i livet”.
Disse tre ”tidsblokke” griber let ind i hinanden; tænk bare på hvad bekymringer omkring fx børn, økonomi eller parforhold kan betyde for søvn eller arbejdsindsats. Men omvendt så tages problemer på jobbet også let med ind i både vores søvn og ”alt det andet vi gør i livet”.

Arbejde - Sove - Leve og ledelse - 1

Jeg har som leder selvfølgelig selv begået fejl, som jeg ikke er stolte af, men som jeg har prøvet at blive bedre af. Som med alt andet, læres ledelse bl.a. også gennem fejl. Men så længe man har en oprigtig ambition om hele tiden at forbedre sig, så er det i mine øjne okay at begå fejl. Jeg har heller ikke oplevet, at nogen ikke var klar til at tage imod en undskyldning og komme videre sammen med mig derefter.

Et problem på flere arbejdspladser er desværre dårlig ledelse, hvor lederen ikke ser ud til at ville eller kunne forbedre sig. Jeg har gennem de næsten 30 år jeg har arbejdet med ledelse, set og hørt, så mange eksempler på, hvordan ledelse i en række virksomheder og organisationer påvirker menneskers liv på en meget trist og til tider direkte uværdig måde. Ledelse af mennesker ”rammer”, men undertiden gør det mere: DET LAMMER!

Ledere har undertiden større indflydelse på menneskers livskvalitet end ægtefæller og kærester, og deres ledelse kan være så ødelæggende, at man som virksomhed eller organisation fejler totalt ved ikke at gøre noget ved det! Ikke alene ødelægger man menneskers livskvalitet og gør indhug i deres ”tidsblokke”; man ødelægger også deres mulighed for at levere en god arbejdsindsats. Og det er da decideret dumt!

Arbejde - Sove - Leve og ledelse - 3

Ledelse handler om mennesker og det forpligter! God ledelse begynder med en beslutning: Lederens!

I COCKPITTET arbejder jeg for, at ledelse udføres med HØJDE, hvilket vil sige:
– Ledelse skal LYSE, ikke slukke.
– Ledelse skal LØFTE, ikke trykke.
– Ledelse skal LEVES, ikke tænkes.

COCKPITTET – Ledelse med højde! ?

‪#‎cockpittet‬ ‪#‎ledelsemedhøjde‬ ‪#‎YouCanDoit‬ ‪#‎TheLeadersChoice