BESLUTTER DU KUN MED HOVEDET?

Jeg oplever at vi mange steder har vænnet os til kun at bruge hovedet. Vi lever i et præstations-, måle- og kontrolsamfund, så selvfølgelig arbejder og beslutter vi mest med hovedet. Der skal tænkes, beregnes og indsamles data som aldrig før. Selv det subjektive kan vrides igennem en computer og komme ud som objektive anbefalinger.
New public management bølgen har aldrig været højere. Ja den har vel nærmest nået en faretruende tsunamihøjde! Og det gælder både indenfor det private og offentlige, og meget trist også indenfor skole- og uddannelsessystemet. De næste generationer på arbejdsmarkedet lærer lige nu, at alt skal måles og vejes for at betyde noget; også mennesker… Livet – og kunsten at leve det – er på vej ud af vores kultur!

Vi kan gøre det så meget bedre, hvis bare vi tør bruge hele paletten og lærer at beslutte, ikke kun med hovedet, men også med hjerte og intuition. Vi skal ha’ livet ind i vores ledelse igen. Og det skal vi nu!


I COCKPITTET tror jeg på, at god ledelse først udøves, når du mestrer at lede med dit hoved, dit hjerte og din intuition. Du har det i dig, men der er nok kun tændt for den ene motor: “hovedmotoren”.

Ledelse handler ikke om dig, men det begynder med dig!

?